Aquest any ja els probaras. El besavi Josep Maria era un gurmet, com en tot, d'aquesta postre catalana.Teníem que anar a buscar cadascun a una pastisseria diferent.L'avi s'ho ha simplificat una mica, Els compro tots d'Agramunt, mel, sucre, avellanes i clara d'ou, amb la seva especialitat incorporada des de 1741. Espero que aquesta tradició ocasional com alternativa a la pagesia, els pares te'n deixin fer una llepada nomes.De Xixona, massapà, iema, crocant o Alacant o xocolata.Nomes en menjaven els rics. Els humils, avellanes, ametlles, castanyes,pa de figues o pinyons, que avui una bosseta val com tot una barra.Els valencians venien per tots sants i s'instal.laben a Barcelona fins el 1888 (una marca se'n diu així), fins que es van esbatussar, barrretines contra barrets rodons,i no van retornar a València sinó que deixant les paredetes al carrer es van instal.lar als soportals del Portal de l'Angel(Planelles Donat).Ja no se'n van anar. ara conserven la denominació d'origen però tenen la obligació d'utlitzar l'ametlla marcona.I els que no s'han dedicat als gelats o la orxata. Ara, desprès de festes, molts tornen per Sant Sebastià al febrer a Xixona, on celebren les seva partiular remembrança.Menys mal que vens dilluns perquè el d'anous s'esta acabant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada