dijous, 1 de novembre del 2012

panellets de pinyons

Ahir varem el passi de El fantasma de Frankenstein, la núvia es va ratllar. No va venir quasi ningú. I això que la paradeta estava molt maca. Teníem castanyes, fantasmets per els nens i mistela i moscatell per els gran que s'oferien perquè els intentessin fer socis. Els panellets ni tocar los . Al poble van a 39 euros el quilo. Diuen que no han tocat el preu i confien en els de pinyons per mantenir els beneficis. Pinyons que tenim per aquí a terra el jardí i no fem cas. Ho haurem de replantejar. El gremi defensa els bons. O sia amb massapà, ametlla i sucre, sense patata, poma o d'altres additius. Compten que el 60% es vendra  l'area metropolitana per el rotllo dels cementiris.El fred ajuda. Per arribar a vendre mes de 800000 quilos, però també perquè moltes famílies 'els facin a casa, ara que l'escoles ho ensenyen. Els clàssics son de pinyons, ametlles i coco. Les novetats d'enguany, sense gaire confiança son de fruita, xocolata i maduixa. La reina de veritat son les castanyes que ja competeixen a les taules amb els caquis (N'han venut 4500 tones), les carabasses i les magranes. Els caquis, han millorat la textura de la carn amb les seves classes persimó i xeroni, no sent tant delicats. El mateix podríem dir de la magrana, de collita extraordinaria enguany i la castanya gallega, que es pela be i es dolça.Al Montseny fa anys que s'intenta introduir, com a la Conca de Barbera, però la produccio de castanya catalana encara es força modesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada