dilluns, 18 de juny del 2012

la sal

No es veritat que no s'hagi de menjar sal. La gent quan es fa gran augmenta la hipertensió, vol dir que retenen líquids.I se't inflen una mica les cames i els turmells com a tothom. El condiment com a conservant i es va trobar per primera vegada a la Xina l'any 2700 aC en una tractat. No entenc que si es pren sal i es beu mes s'augmenti la retenció, sembla que els anuncis d'aigua diuen que beguis molt per eliminar ne mes. Al mon el consum de sal es manté estable tot i els consells per reduir lo.Sembla que la mitjana es una culleredeta i mitja la dia, el doble del permès.El consum esta mes en funció e les necessitats fisiològiques de cadascú que de les dietes. Jo soc dels que penso que es bona. Com el pebre. I en els fons les polèmiques son per interès de la industria alimentaria i els mitjans de comunicació, molts dels quals el que els importa menys es al vida, la bona i saludable vida.Els estudis ara diuen que els que mantenen un nivell baix de sodi son mes propensos a malalties del cor, diabetis, tot diagnosticat ja en un article el 1972. Si menges poca sal, els ronyons generen la substancia renina que propicia les enfermetats esmentades abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada