dijous, 12 de gener del 2012

l'oli

Es una altre de les coses bones que tenim a Catalunya. Peró tambe li ha arribat la crisi.Cauen els preus. menys de 2 euros el litre i baixa la producció, en algun cas fins el 60%, L'unica sortida que  te alguna cooperativa es pactar amb els supermercats de les rodalies per fer sortir el producte. La Unió de Pagesos parla de pèrdues de 25 milions de euros.Sembla que el mínim sostenible es 3,5 e.La solució es envasament i etiquetatge per garantirne la qualitat, no baixa el preu per respectar el valor afegit i eliminar tots els intermediaris. I encara hi han masses marques properes que es fan lla  competència i no aconsegueixen arribar al 90 % d'oli envasat. També depèn el preu de la varietat de l'olivera. L'avi en te dues al jardí. Una de gran i l'altre mes petita. La veritat es que no recollim les olives, jo dic que son amargants, però es veu que si les tractes,so bones. El que no son per molt que les tractis son rellenes (farcides), que son les que m'agraden. I es veu que les sequeres tambe les afecten i per això aquest any s'ha reduït tant la producció.. El cert es que el consum, tot i lo bo que es per l'organisme, ha baixat. Hi han 5 denominacions d'origen catalanes i encara queda molt per garantir el mercat interior i no diguem ja l'exportacio. I el preu al limit il.legal de les pèrdues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada