dimarts, 2 d’agost del 2016

l'esternitzacio

Una freda nit d'hivern de deu fer 20 anys, un motorista misatger, va trucar  a l porta de Bonanova per ferme firmar l'externalitzacio del fons a Vidacaixa. A canvi de signar et donaven 6000 euros alla mateix. La temptacio era gran. I el cos debil i va firmar. De tots els empleats. una vintena entre ells el Joanot no van firmar. Han guanyat i perdut no se quants judicis que sempre revoquen tribunals mes alts. I no se si arribara  Bruselles. Es una cosa semblan a al clausula terra. Es diu que si guanyessin la demanda, la mitja de diners que  va perdre cada beneficiari estaria entre 300000 i 400 mil euros. Pero els valents porten 20 anys quasi sense poder dispossar. Jo no ho secalcular ni el perque pero si que deu ser aquesta quantitat per les rebrincades que van fent  els tribunals. El dubte com el colar es, si aquets lluitadors. molts de la CGT al final combressin, seria extensible als demes. ?Al diari Barcelona, la majoria de la plantilla va pactar una miseria amb el suport del UGT i mai mes. Els 12 que varem anar amb el advocat Sevillano crec que es deia del carrer casp i cada dos o tres anys els hi otia als germans Dalmau, 2 o 3 milions de epsetes, fins arribar als 5 del 7 que reclamavem. L'ultim avis, la secretaria del despatx ens va dir la quantitat equivocada amb euros i encara estem desmaiats. I ara deixo pas al diari que explicara co va anar i qui va ser el llestet uqe amb l'operacio es va guanyar un lloc de per vida a la galeria de FIP, versio malparida de VIP. VidaCaixa, la filial d’assegurances de vida de CaixaBank, continua guanyant distància als seus competidors. La companyia va tancar el primer semestre de l’any amb un benefici net consolidat de 242 milions d’euros, un 66% més que en el mateix període del 2015. Els seus responsables van explicar ahir que aquesta millora en els resultats es deu a la bona evolució del negoci, tant d’estalvi com de risc. Tot i així, sense comptar els beneficis extraordinaris, el grup va registrar un augment del benefici més moderat, amb un 24% més fins al juny respecte al 2015.
El volum de recursos gestionats per VidaCaixa va augmentar un 11%, fins als 63.648 milions d’euros, i el grup té més de 4,3 milions d’assegurats, un 7% més que l’any passat. El grup assegurador va destacar l’augment de la rendibilitat dels seus plans de pensions individuals, que se situa en un -0,23%, respecte al -0,67% de la mitjana del mercat.
A més, la companyia va augmentar en 4,5 punts la seva quota de mercat, fins al 28,8%, i se situa a més de 16 punts del segon competidor del rànquing. De fet, segons dades del servei d’estadístiques del sector d’assegurances, el creixement interanual de VidaCaixa, que arriba al 65%, se situa per sobre del creixement mitjà del mercat, que tanca al juny amb un 39%. Aquests resultats incorporen per primera vegada la cartera de plans de pensions de Barclays a Espanya, que l’entitat catalana va comprar al banc britànic l’any passat. De totes maneres, VidaCaixa va informar que aquests actius encara no han tingut cap efecte en els beneficis.
Impuls de l’estalvi
El negoci de l’estalvi és el que funciona més bé per a l’asseguradora. Concretament, les aportacions a plans de pensions i les primes a assegurances d’estalvi individuals són les que van experimentar un creixement superior, amb un augment del 78%, fins als 4.895 milions, respecte al mateix període del 2015.
L’any 2011, CaixaBank es va vendre el 50% del negoci assegurador, principalment, la branca de salut i de llar que gestionava amb Adeslas, al grup Mutua Madrileña per un total de 1.075 milions d’euros. L’operació va significar un tomb estratègic, ja que l’asseguradora era una de les prioritats de l’entitat, que ara aposta pel segment de les assegurances de vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada